2009/02/08

A Levegő Munkacsoport Meghívója

Tisztelt Tagtársaim!


A Károly Körútért Csoport meghívót kapott. A meghívó szerint, a Kossuth Lajos utca átépítéséről lesz szó.


Emlékeztetőül, legutóbbi találkozónkon a MÜE klubban, a Főpolgármesteri Hivatal Metropolitana Kht-je tartott tájékoztatót a Károly körút átépítéséről.

Megkérdeztük, hogy hány nm üzleti, kereskedelmi célú beruházást tartalmaz a Városháza Fórum, magán beruházókkal, PPP konstrukcióban tervezett projektje. Válaszuk szerint nem tudják, de a Károly körút átépítése nincs kapcsolatban a másik projekttel!

A Kossuth Lajos utca átépítésének problémái nagyon hasonlóak a bennünket is érintő gondokhoz.

Véleményünk szerint, a három projekt pénzügyileg valóban nem függ egymástól, de építészeti céljukat tekintve nagyon is összefüggenek és mindannyiunk, városlakói és üzleti érdekeit alapvetően érintik.

Tekintettel arra, hogy a kiviteli tervek engedélyezés alatt vannak, ezért legfeljebb másfél hónapunk van, hogy megismerjük és beleszólhassunk azokba. A számunkra is elfogadható megoldás eléréséhez minden bizonnyal össze kell fogjunk, mert csak együtt tudunk nyomást gyakorolni a döntéshozókra.


Javaslom a Károly Körútért Csoport vállalkozóinak, hogy minél többen vegyünk részt az összejövetelen!
A találkozót szervező, Levegő Munkacsoport szervezete, tapasztalatai, szakmai tájékozottsága mind- mind segítségünkre lehet.

A Levegő Munkacsoport kidolgozott egy javaslatot arra, hogy miként lehetne a Kossuth Lajos utcát valóban Budapest díszévé varázsolni. Egy azonban biztos: csak olyan elképzelés lehet életképes, amelynek kimunkálásában a későbbi gyakorlati megvalósítók, azaz a helyi vállalkozók, az utca üzleteinek tulajdonosai és dolgozói is részt vesznek.

A közös gondolkodás, az együttműködés érdekében meghívnak bennünket a téma megvitatására, amelyet

2009. február 12-én, csütörtökön 16 órai kezdettel a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ székhelyén tartanak
(1072 Budapest, Rákóczi út 18., nagyterem).


A Levegő Munkacsoport javaslata a www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/kossuth-rakoczi_0901.pdf címen található. Kérjük, tanulmányozzák előzetesen az anyagot! Az összeállítás nyomtatott formában is átvehető munkaidőben a Levegő Munkacsoport irodájában (1075 Bp. Károly krt. 3/a III. em. 2.).
Az érintettek minél szélesebb körének elérése érdekében kérjük, akadályoztatása esetén küldjön képviselőt maga helyett.

Nincsenek megjegyzések: