2013/07/05

Elindult az Európiai KKV Hét 2013

A projekt koordinátori feladatait Magyarországon a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network látja el.

A kis- és középvállalkozások a kampánynak köszönhetően számos információt, tanácsot, támogatást és ötletet kaphatnak, amelyek segítségével fejleszthetik tevékenységüket. A rendezvények lehetnek többek között konferenciák, tréningek, workshopok, kiállítások vagy vállalati nyílt napok is.

A rendezvények céljaival kapcsolatos elvárás:
  • a vállalkozói lét népszerűsítése új és már tapasztalt vállalkozók, vállalkozások körében; 
  • információnyújtás az európai, nemzeti, regionális és helyi szinten elérhető támogatásokról.
A regisztráció november 30-ig lehetséges és az adott rendezvény időpontja előtt legkésőbb egy hónappal szükséges.

Az Európai KKV-hét céljai: 

Tájékoztatás: információk arról, hogy az EU és az egyes nemzeti hatóságok milyen segítséget kínálnak a kisvállalkozásoknak, tájékoztatás azokról a támogatási és forráslehetőségekről, amelyek európai, nemzeti, regionális és lokális szinten a vállalkozások rendelkezésre állnak.

Támogatás: partneri kapcsolat kialakítása az Európai Unió intézményei és a kis- és középvállalkozások között, hangsúlyozva, hogy a versenyképes KKV-k mind a nemzetgazdaságokat, mind Európát erősebbé teszik.

Inspiráció: a működő kis- és középvállalkozások ösztönzése látókörük kiszélesítésére, vállalkozásaik továbbfejlesztésére és tevékenységüknek a határokon túli kiterjesztésére.

Megosztás: a vállalkozással kapcsolatos vállalkozói ötletek, tapasztalatok, legjobb gyakorlatok kölcsönös megismerése és terjesztése.

Bátorítás: a fiatalok meggyőzése arról, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség, a női vállalkozások ösztönzése, valamint a vállalkozói létforma európai szintű népszerűsítése.

A kampány hangsúlyt helyez továbbá a vállalkozások alapításával, működésével, továbbfejlesztésével, az újrakezdéssel kapcsolatos lehetőségek bemutatására. A rendezvénysorozattal Európa kifejezi elismerését a vállalkozásoknak a munkahelyteremtésben, az innovációban és a versenyképességben vállalt szerepükért. Az Európai KKV hét része az Európai Kisvállalkozói Intézkedéscsomagnak (Small Business Act), amely a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatos első átfogó szabályozási keretet jelenti az Európai Unió és tagállamai számára.
A 27 tagország és 10 meghívott ország részvételével zajló programsorozat központi eseményeire 2013. november 25-30. között kerül sor Brüsszelben, valamint a 2013. második félévben soros elnökséget biztosító Litvániában.

Nincsenek megjegyzések: