2009/09/16

Bemutatkozik a Kor Kontroll Társaság

Mottó: Ne félj az évek múlásától, előzd meg az időskori betegségeket!

A 2005 decemberében orvosok és közéleti személyiségek részvételével megalakult Kor Kontroll Társaság / elnöke: B. Király Györgyi újságíró, alelnökei pedig: Dr. Szűcs Miklós urológus és Dr. Papp Renáta az OALI munkatársa / jövőképe: a minőségi élettel párosuló idősödés.

Az országos közhasznú szervezet szeretné vonzóbbá tenni az életkortól függő betegségek megelőzését, a különböző funkciózavarok korai felfedezését és az egészséges életvezetést. Célközönsége: a 45 felettiek, az a generáció, amelyiknek a legrosszabbak a megbetegedési mutatói, amelyik a legkevésbé egészségtudatosan él, és amelynek tagjai megközelítőleg 3,7 millióan élnek Magyarországon.

A társaság tevékenységével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ne csak az egészségügyi ellátórendszertől várják el egészségi állapotuk javulását, hanem ők maguk tegyenek meg mindent egészségük megőrzéséért.

A Kor Kontroll Társaság internetes portállal, országos budapesti és vidéki rendezvényekkel, havonta a Pallas Páholyban tartott összejövetelekkel, tvműsorral, DVD kiadásával és Kor Kontroll füzetekkel szeretné divattá tenni Magyarországon az egészséges táplálkozást, a mozgást, a szűrővizsgálatokon való részvételt, az orvos-beteg együttműködés erősítését.

A KKT első DVD-je a Kor Kontroll Percek címet viseli, hasonlóan a Duna, majd a Hálózat Televízióban futó műsoraikhoz. Ezekben felhívják a figyelmet az életkor növekedésével járó betegségek - szívinfarktus, csontritkulás, stroke, időskori diabétes, macula degeneráció stb. - megelőzésére, illetve ha már beütött a baj szakszerű kezelésére.

Nyílt napjaikra a belépés ingyenes. A rendezvények állandó elemei: jó hangulatú talk-show a témák vezető orvos szakembereivel, koncert, jótékonysági árverés betegszervezetek, betegek számára, ingyenes szűrővizsgálatok, tombola.

Honlapukon filmjeiket is meg lehet nézi: www.korkontrolltarsasag.hu