2009/03/04

Műsoron az M2-es csatornán

Az M2-es csatornán

2009. március 5.-én, csütörtökön 13óra 50-kor

rólunk, a Magyar Üzletasszonyok Egyesületéről készült műsor látható.

A Segítünk, Munkaügyi körkép című műsorban öt tagunk vállalkozásáról és egyesületünk tevékenységéről volt szó.

Nyikosné Konkoly Rozália, egyesületünk tagja, strucctenyésztőből eladási gondok miatt sertésztenyésztésre váltó vállalkozó beszélt döntéséről.
Novák Mónika, a Novák Optika 80 éve működő családi vállalkozás tagjaként a belvárosi Károly körúton mutatta be üzletüket.
Talabér Györgyné és férje, akik tagjai egyesületünknek évtizedek óta családi kisvállalkozóként varrodát működtetnek. Ha kell bevonják észak-kelet magyarországi rokonaikat is a munkába, akik egyébként munka és jövedelem nélkül lennének.
Tar Judit a Falk Art Fórum egyik szervezője, azt a tematikus üzletutcát, mutatta be, ahol a régiségek műtárgyak, festmények világa nemcsak a hazai, hanem külföldi turistákat is nagy számban vonzzák.
Kamarás Györgyi belvárosi női divatáru kereskedő beszélt arról, hogy a középkorú nőknek szinte lehetetlen elhelyezkedniük.
A gyermekét egyedül nevelő húga, saját mikróvállalkozásának sikertelensége miatt, egyéb munka lehetőség hiányában, a nővére butikjában alkalmazottként dolgozik.
Siháné Tóth Mária a Pest Megyei Regionális Munkaügyi Központ volt munkatársa, tovább árnyalta a női munkanélküliség problémáját.

Nincsenek megjegyzések: