2009/05/16

Nyári Forgalomcsillapítás

A belváros 1 hónapos kisérleti forgalomcsillapításának előkészítő megbeszélésén, 2009 május 12-én, a MÜE elnökeként és a Károly Körút Csoport tagjaként vettem részt. A Fővárosi Tervező Iroda intézkedési tervét megismerve szervezetünk nevében tiltakoztam a nyilvánvalóan kapkodva összeállított, bár 140 pontját és a szoros határidőket tekintve, komolynak beállított, elképesztő elképzelés ellen.

A Hegyalja úttól a Rákóczi út teljes hosszában 1-1 sávra korlátozott gépkocsi forgalom mellett csak busz és kerékpár közlekedési lehetőség terve, megbénítaná a város közlekedését. A Kossuth Lajos u. halott bezárt üzleteinek 1 hónapos megnyitása, a gépkocsi forgalom megállítási terve, mely szerint a meglévő szupermarketek és plázák kihasználatlan parkolóit vegyék napközben igénybe (P+R parkolók hiányában), nem szolgálják sem a város lakóinak sem a belváros vállakozóinak az érdekeit. A közlekedési káosz fokozása, a Levegő Munkacsoport élhetőbb környezet középtávú megvalósításának céljaival szemben, most általános ellenszenvet provokál.
Az ésszerütlen projekttel szembeni tiltakozásomra, Ikvai Szabó úrat képviselő hölgy rendre utasított. Mint mondta, nem azért hívtak, hogy ellenvéleményt mondjak, hanem arra, hogy potitívan álljak a terv mellé.

Mindannyiunk nevében elutasítottam az intézkedési tervet , melyet 2009 júliusban kívánnak kisérletképpen bevezetni.

Nincsenek megjegyzések: