2009/05/06

Éves Beszámoló Közgyűlés és Filmvetítés


Klubunkban, a 2008. éves tevékenységünkről 2009.május 5.-én beszámoló közgyűlést tartottunk.
A Magyar Üzletasszonyok Egyesületének tagjai, a 2008 évi beszámolót egyhangúan elfogadták.

A közgyűlés után a Mai Módi c. dokumentumfilmet néztük meg.
Vendégünk volt Szalay Péter, a film rendezője.

A film a család és karrier összeegyeztethetőségéről, és összeegyeztethetetlenségéről, a női karrier nehézségeiről szólt.

Mire jók a csapatépítő tréningek és a céges bulik, ill. miért kell Las Vegas-ból importálni esküvőt? Miért kell a vállalati felső vezetésből a karrier csúcsán kiszállni egy harmincas nőnek, és miért kell újabb és újabb üzleteket nyitni korunk vállalkozójának, ha már nem a pénz a fontos? Meddig érdemes pörögni, és mikor jöhet a gyerek?

A filmvetítést követő beszélgetésen parázs vita alakult ki az önkizsákmányolás módjairól.
Mi a jobb, ha egy multi teszi rabszolgává alkalmazottait, vagy ha vállalkozóként önként vállalja a mókuskerék hajtását egy fiatal nő.
Nőként, egyik esetben sincs elegendő idő a feltöltődésre, pihenésre, családi életre.
A kötelező céges csapatépítő bulik még a hétvégéket is elveszik a fiatal managerektől. A vállalkozónők, ha el tudják fogadtatni a hagyományos családi munkamegosztás átértékelését a családban, (apa dolgozik, anya gyereket nevel) nagyobb valószínűséggel válnak egy működő család tagjává.
Az életben van mindenre más példa is, mint a filmben bemutatott nők élete. A fontossági sorrend felállításáról, hogy család vagy munka, vagy mindkettő, mindenkinek magának kell döntenie.




Nincsenek megjegyzések: