2013/11/08

Milliárdos áfacsalás és korrupció


A Levegő Munkacsoport a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ), az atlatszo.hu közreműködésével sajtótájékoztatót tartott.

Horváth András, a NAV munkatársa elmondta: az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést. Ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen. Emiatt az ügyészségen tett feljelentést, és egyúttal a nyilvánosság támogatását is kéri.

„A VÉSZ számos alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy a jelenlegi adózási és adóellenőrzési rendszer betarthatatlan és kontraszelektív jellegű: kedvez a csalóknak és ellehetetleníti a tisztességes szereplőket. A most napvilágra kerülő tények szerves bizonyítékai ennek a rossz rendszernek” – állapította meg Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV) általánossá váltak a visszaélések, és ez kormányzati körök támogatását élvezi.
Ez teszi lehetővé egyebek mellett az évi több mint 1000 milliárd forint áfacsalást, amelyet szervezett bűnözői körök követnek el Magyarországon.

 2013. november 8.-i sajtótájékoztatón készült egy órás video itt tekinthető meg aévszázad adócsalásáról, amely évi 1000 milliárd Ft eltüntetéséről szól az ország 15.000 milliárdos költségvetéséből.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról Lukács Andrástól, a Levegő Munkacsoport elnökétől kaptunk értesítést.




Nincsenek megjegyzések: